Aktuelt

Enklere Liv nedlagt…

Isplasteret er blitt godt kjent med de ansatte i Enklere Liv og setter stor pris på det samarbeidet vi har hatt.

I dag 25. mars fikk vi i Isplasteretet beskjed fra Enklere Liv om at de har tatt avgjørelsen om begjæring om oppbud. I mars 2019 fikk Isplasteret en henvendelse fra Enklere Liv kjeden og deretter ble det bestemt at Isplasteret skulle inn i alle butikkene. Det viste seg at salget av splaseret gikk vært bra, men salg av Isplasteret alene er selvfølgelig ikke nok for at det skal gå rundt for butikkene.

Vi ønsker å takke alle dere som vi etterhvert følte vi ble kjent med, noen av butikkene besøkte vi titt og ofte og vi vet at dere jobbet hardt – og med kjempegod service til kundene.

Så – takk for et supert samarbeid alle sammen, vi digger konseptet om å bidra til en enklere hverdag for de som har smerter, eller vanskeligheter med å takle daglige ufordringer. Vi heier på dere!

Alt godt til dere alle sammen. Hilsen alle oss i Isplasteret.

Bli med i spørreundersøkelsen

Har du prøvd Isplasteret for dine smerter?

Da vil vi gjerne ha dine tilbakemeldinger!

Vi får daglig gode tilbakemeldinger, men en spørreundersøkelse hjelper oss å få vite mer konkret om hvordan det virker for deg, og hva som eventuelt kan endres med produktet.

Undersøkelsen er anonym, tar ca. 1 minutt og består av 11 spørsmål.

Alle svar blir kun benyttet i markedsføring og ovenfor våre samarbeidspartnere.

Alle svar blir summert samlet, slik at et snitt blir regnet ut. 

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Klikk her så svarer du på undersøkelsen

Nå har jeg sluttet med smertestillende medikamenter

Illustrasjonsfoto

Berit Marie Vattekar er 70 år og bor i Sogn og Fjordane. Hun har benyttet Isplasteret i en periode på 3 måneder og kan fortelle:

«Jeg bruker Isplasteret på hoftene, skuldrene og i nakken. Jeg har daglige smerter grunnet stiv muskulatur og ble dessverre sittende mye i ro. Og sitte stille gjør jo ikke saken noe bedre.

Opp gjennom årene har jeg måtte ty til litt for mye smertestillende, men nå har jeg klart å kutte ut det. Jeg benytter heller Isplasteret som gjør at smertene blir sterkt redusert og jeg klarer å være mer i bevegelse.

Hver dag går jeg en tur og det gjør så godt for både kroppen og sjel».

Berit forteller også at hun bruker Isplasteret for hodepine og bruker det både på dagtid og om natten.

Berit anbefaler Isplasteret på det sterkeste til personer som sliter med smerter og håper at det kan minske inntak av smertestillende medikamenter.

Øyvind Jørgensen deler sine erfaringer

Øyvind Jørgensen har sittet i rullestol i 8 år grunnet amputasjon av bena. Med utfordringene dette medbringer, sliter han med å finne gode treningsformer for å holde kroppen i gang. Han har vært vært aktiv innen armsykling, men de siste to vintrene har han sittet mye inne grunnet mye snø. Jørgensen forteller at han har mistet en del muskelatur av innesittingen og treningen som har falt bort. Han sliter mye med smerter og utfordringer i hverdagen.

”Etter fall ut av rullestolen noen ganger har det gått hardt ut over skuldrene.
Smertene er som tannverk og det kjennes ut som jeg har en neve med grus inne i skulderen.
Skulderen har også lett for å gå ut av ledd”

Han sier at det er lite legen kan gjøre med disse smertene, han har vært å sjekket og det viser seg at det er avleiringer men operasjon anbefales ikke da han er hjertetransplantert. Jørgensen har prøvd ut mange ulike måter å lindre smertene sine på. Han deler gledelig at han har fått opp øynene for Isplasteret.

«Jeg bruker Isplasteret på forskjellige måter med gode resultater».

Han forteller at han bruker Isplasteret periodevis, og tyr til Isplasteret når smerten står på som verst. Han deler tipset at det er lurt å klippe det i to på noen områder av kroppen. Da varer de lengre, sier han med et godt smil om munnen. Han forteller videre at han har kuttet kraftig ned på inntak av både Paracet og Pinex Forte, noe som han ser på som en stor fordel.

«Isplasteret har ingen bivirkninger og lindrer virkelig godt på mine smerter. Jeg er veldig glad for at Isplasteret har kommet til Norge og kan erstatte det meste av mine smertelindrende medikamenter».

Isplasteret kan fungere på mange type smerter områder. Har du vodt i kroppen kan behandling med dette kjøleplasteret gi god lindring. Les mer om hvordan Isplasteret kan hjelpe deg her. Du kan også bestille Isplasteret enkelt og trygt hjem via vår nettbutikk.

7 spørsmål og svar om Isplasteret

1. Er det is i Isplasteret?

Nei – Isplasteret inneholder ikke is, men mentol og renset vann. Når mentolen kommer i kontakt med hud reagerer huden og området blir kjølig. Det er nedkjølingen som lindrer smertene. 

2. Er det mulig å holde myggen unna med Isplasteret?

Tjaaa, myggen liker ikke mentol, så det er absolutt mulig å teste det ut. Det lindrer ihvertfall kløen litt når du har først fått et stikk. 

3. Kan jeg bade eller dusje med Isplasteret?

Du kan, og det er selvfølgelig ikke farlig – men det blir veldig klissete og effekten blir borte. Vi anbefaler at du holder deg unna bading og dusjing mens du har Isplasteret på. 

4. Kan jeg klippe i Isplasteret?

Ja det kan du – vi anbefaler at du ikke klipper det i mindre enn to biter. (Ellers blir effekten like liten som biten). Når du skal bli lindre hodepine anbefaler vi at du deler det i to. (Så slipper du å få det ned i øynene).

5. Kan jeg bruke Isplasteret på barnas voksesmerter?

Ja, det kan vi absolutt anbefale. Om barnet kan sove med det (ta evt. en strømpe/tights over Isplasteret) er det kanskje det beste. Husk at små barn kan klistre det over nese og munn og derfor bør du ha oppsyn med barnet når det er i bruk.

6. Tar Isplasteret alle typer smerter?

Nei, smerter er veldig individuellt og noen smerter er for sterke til at Isplasteret vi hjelpe. Men i mange tilfeller vil Isplasteret lindre de fleste typer smerter. 

7. Hvor lenge kanjeg la det sitte på?

Etter en stund vil du kansje føle at det har «sluttet å virke» men la det sitte på i minimum 6 timer så vil du kjenne virkningen igjen. Dumt å kaste et som fortsatt fungerer synes vi.

Du kan sove med det – og det er ikke farlig om det sitter på i mer enn 8 timer, men da er virkningen avtatt så mye at det faktisk – kan kastes. I restavfall,

Husk at du alltid må oppsøke lege dersom plagene dine ikke forsvinner.  

Nå finner du Isplasteret i alle Enklere liv butikkene

Vi er stolte av vårt samarbeid med Enklere Liv. Butikken tilbyr gode og smarte løsninger for deg og dine gjennom relevante helseprodukter, og de har god kunnskap om hvordan løse hverdagslige utfordringer. Enklere Liv er et konsept som ønsker å bidra til å gi kundene en enklere hverdag. Nå finner du Isplasteret i alle Enklere Liv butikkene.

-Effektiv smerte- og kjølebehandling

-Helt uten bivirkninger

-Opptil 6 timers viriketid

Les mer om isplasteret her

Sliter du med smerter i forbindelse med løping?

Løpetrening

Aktivitet er kroppens beste medisin, men det kan være lurt å ta noen forhåndsregler før du setter igang med løpingen, eller ta noen hensyn for deg som allerede er godt i gang. Løping passer nesten alle og er en av de mest populære treningsformene nå på sommerhalvåret. Det er enkelt og du kan gjøre det hvor som helst. 

Hva kan være lurt å tenke på?

Mange begynner løpetreningen om våren og sommeren, og det er lett å bli ivrig når motivasjonen er på topp. Selv om løping er en veldig god form for trening, kan mange kan kjenne på smerter og belastninger i kroppen når man løper. Det er viktig å bruke god tid på å trene seg opp i rolig tempo for å beskytte kroppen for slitasje- og belastningsskader. De vanligste løpsrelaterte skadene er smerter rundt kneet. Deretter følger skader i leggen, ankelen eller foten.

Våre beste tips til løpesesongen er å variere underlag og treningsform. Det å kun drive med én bestemt aktivitet kan nemlig gjøre kroppen langt mer utsatt for belastning- og slitasjeskader. Alle som trener regelmessig bør huske på viktigheten av variasjon. Er det kun rask gange og løping som er aktuelt for deg, så kan det hjelpe å tenke på underlaget du trener og beveger deg på.

Asfalt er det mest belastende, men også underlaget mange løpere i byer gjennomfører mye av løpetreningen sin på. Har du skogsti eller gressbane i nærheten, kan det være lønnsom for kroppen om du velger disse alternativene. Ensidig trening på hardt underlag øker også risikoen uheldig overbelastning og skader. 

Det viktigste av alt i forbindelse med løping og trening; sørge for at kroppen får nok hvile mellom treningsøktene.

Smetelindring

Isplasteret kan gi god lindring hvis du har smerter, slitasje eller har overbelastning i forbindelse med løpetrening. Det kan være et godt alternativ til smertelindrende medikamenter. Produktet er beriket med mentol som gir en kjølende effekt og frisk duft. Plasteret settes direkte på huden på området du har vondt, eller settes på om du har behov for en skånsom nedkjøling.

Isplasteret kan med andre ord være godt å bruke i resitusjonsfasen hvor musklene skal hvile, og det er dessuten veldig behagelig å ha på når det verker i muskler og ledd etter en løpeøkt.

TIPS!

Har du slitasjeskader eller sliter med smerter også på natta? Da er det kjekt å vite at du trygt kan sove med Isplasteret.

Hva bør med i ferieapoteket?

Hva er «ferieapotek»?

Ferieapotek er rett og slett ting som kan være nyttig å ha med seg i toalettmappen når man er på ferie. Hva bør du ha med og hva kan du kjøpe når du kommer frem?

Innholdet i ferieapoteket ditt avhenger av hvor du skal, og hvem du reiser med. Det er noen ting som er nyttig å ha med på tur, uavhengig destinasjon og reiselengde.

-Smertelindrende og febernedsettende medikamenter er smart å ha på lur dersom feber, sykdom eller smerter oppstår.

-Febertermometer for å karlegge sykdom.

-Isplasteret tar liten plass i reisebaggen og kan gi lokal nedkjøling og smertelindring.

-Nesedråper/ saltvannsoppløsning er godt å ha når man skal fly og ha tilgjengelig i ferien.

-Ørepropper når man skal ta fly, bo på hotell, eller om man bor i områder med mye støy.

-Solkrem er et must! – Også i sommer-Norge.

-Aloevera/ After sun er godt å smøre seg med etter at man har vært eksponert for mye sol.

-Plaster! Plutselig oppstår små sår og kutt, og gnagsårplaster er deilig å bruke om man har fått gnagsår.

-Sårrens til å rense sår og beskytte mot infeksjon.

-Antibac kan ha fast plass i vesken – både på reise og hjemme.

-Myggmiddel for å unngå bitt.

-Flåttmiddel, spesielt på Norgesferie og områder hvor det er mye flått.

-Pinsett til å fjerne flått, flis og annet.

Listen kan fortsette, og det finnes alltid noe som er smart å ha med, men vi mener at dette er det mest nødvendige og dekker de fleste behov. Hvis du skal reise til en plass hvor det er vanskelig å komme seg til apotek og butikk, kan det være lurt å ha med seg litt ekstra i medisinkofferten med førstehjelpsutstyr, som kompress og bandasjer. Skal man på lengere bil eller båtturer kan reisesyketabletter være en god forsikring. Noen kan bli dårlig i magen ved utenlandsreiser, og da kan det være lurt å ta med medikamenter for diare og forstoppelse.

Gjør deg klar til ferien

Lag deg en liste og oversikt over hva du har og hva du trenger.

Lurer du på hvor du får kjøpt Isplasteret i butikk, så kan du se oversikten her eller bestill raskt og enkelt i vår nettbutikk 

Isplasteret er en god følgesvenn i ferien

Isplasteret er beriket med mentol som gir en kjølende effekt med en frisk duft. Isplasteret har mange bruksområder som bla: vondt i ledd , muskelsmerter, hodepine, slagskader, belastningsskader og slitasjeDessuten kan det gi en behagelig nedkjøling i varmen ved å plassere det på håndledd, bryst og nakke.

Lars Tjærnås, kjent som tidligere norsk fotballtrener,og nå som ekspertkommentator, skribent og sjeftsspeider i Vålerenga fotball har prøvd og testet ut Isplasteret.

Tjærnås bruker Isplasteret av en enkel grunn:

– Det holder hva det lover. Det sier at det skal være smertelindrende og det er smertelindrende!, sier Tjærnås.

I åtte år arbeidet han i Norges Fotballforbund som trener for ulike aldersbestemte landslag. 

Isplasteret sine unike egenskaper til å fungere direkte der du har smerter gjør at det fungerer svært godt. Det betyr at hvis du har vodt i låret så kan et isplaster her hjelpe deg. Samtidig som det åpner opp for at du kan fortsette å bevege seg siden isplasteret festes direkte på huden.

Les mer om Isplaster her

6 gode råd til deg med ryggsmerter

Å ha vondt i ryggen kan være veldig ubehagelig og det er viktig å ta godt vare på ryggen. For å hjelpe dere har vi satt opp  6 nyttige punker, som kan hjelpe deg på veien i mot en bedre rygghelse. Har du hatt smerter over lengre tid som ikke blir bedre; Ta kontakt med din lege.

1. Aktivitet er kroppens beste medisin


Derfor er det viktig med regelmessig aktivitet. Forsøk å beveg deg mest mulig innenfor din smertegrense.
Enten om det er små turer innenfor huset, eller en lengre gåtur.

Et godt tips er å finne en aktivitetsform du syns er gøy og liker. Det øker motivasjonen og da slipper du å se på aktivitet og trening som en plikt, men noe som er nyttig og lystbetont.
 

2. Unngå å bli sittende stille over lengre tid

Har du en jobb som gjør at du sitter mye, er det viktig at du tenker på sittestillingen din. Prøv å unngå krum rygg, og pass på å strekke ut ryggen mest mulig. Bruk også pausene dine til å beveg deg, og kom deg opp fra kontorstolen.  

3. Løft riktig

Gjør du mange tunge løft i løpet av dagen? Da er det viktig at du tenker over at du har rett teknikk. Det innebærer at du bruker musklene i bena og har rett holdning i ryggen.

Ryggen tar ikke skade av tunge løft, så lenge du gjør det riktig.

4. Gå på jobb

Du må ikke bli redd for å bruke kroppen og ryggen selv om den er vond. Gå på jobb kan hjelpe deg til å holde deg aktiv, og få tankene på andre ting.

Det anbefales å unngå sykemelding om smertene er moderate. Sliter du med sterke smerter, er det bedre med delvis sykemelding, enn 100%. Det kan gjøre at du havner i en ond sirkel.

5. Unngå stress 

Stress kan skape spenninger i kroppen. Fyll hverdagen med pauser, glede og positivitet. Kanskje må du gjøre noen små eller store endringer? 

Bli bevisst over ting som gjør deg lykkelig, forsøk å ta avstand til det som skaper negativitet og frustrasjon. Dette er kanskje ikke lett med en gang, men trening gjør mester. Små endringer kan gjøre underverker for kroppen på veien mot å bli smertefri.

6. En god natt søvn

Pass på å få nok søvn, og sørg for at du ligger godt. Et tips er å plassere en pute mellom bena eller under føttene. Det kan hjelpe til for å avlaste ryggen. En god madrass gjør også underverker.

Ved akutte eller kroniske ryggsmerter kan det å kjøle ned smerteområdet gi god lindring.
 

Isplaster kan gi en behagelig behandling ved nakke eller ryggsmerter. Det kan brukes over mange timer, også under aktivitet. Du kan også sove med Isplasteret, og det kan hjelpe deg i å få en god natt søvn, med mindre eller uten smerter.

Prøv Isplasteret mot dine ryggsmerter – bestill her

Langstein bruker Isplasteret i forbindelse med trening

Isplasteret elsker idrett av alle slag, og kan stolt fortelle at vi har inngått en sponsoravtale med Bjørn Erik Langstein. Bjørn Erik er 20 år, kommer fra Tomrefjord, og har det siste året bodd i Lillehammer, hvor han har studert og satset på langrenn. Han er en meget talentfull og lovende langrennsløper.

Gode resultater

Denne sesongen har Langstein har vært topp 40, både i klassisk og skøyting i NorgesCupen, i tillegg har han seire fra kretsrenn i Møre og Romsdal. I NorgesCupen har det i år vært opp mot 280 startende i hans klasse, noe som forteller oss at det er mange som satser på langrenn i Norge.

I tillegg kom han med i Janteloppet som 1 av 10 løpere og fikk gå renn med Petter Northug. Dette fikk han til ved at han hadde 330 mil på ski, rulleski og løping fra midten av oktober til midten av mars.

God smertelindring i Isplasteret

Bjørn Erik Langstein bruker Isplasteret for å lindre og forebygge skader som oppstår i forbindelse med trening og konkurranser.

– Isplasteret er enkelt å bruke, og det er fint at jeg kan bruke det også når jeg er i aktivitet, sier Langstein.

Den aktive langrennsløperen forteller at han også bruker Isplasteret som nedkjøling og at det er en lettvint løsning som funker bra.

Han bruker det også etter harde økter på områder som har fått kjørt seg, og mener det hjelper på restitusjonen og bli dermed raskere klar til neste treningsøkt.

Anbefaler Isplasteret

Den talentfulle idrettsutøveren anbefaler Isplasteret til alle. Han mener det er praktisk og enkelt, og fungerer godt for å forebygge skader. Isplasteret passer for alle som trenger smertelindring eller nedkjøling.

Vi gleder oss til å følge dette talentet fremover og oppfordrer deg også til å følge Bjørn Eriks reise på Instagram under ”belangstein”

Hva er forskjellen på ispose og Isplasteret?

Alle kjenner til behandling av skader med den klassiske isposen. De siste årene har det kommet et alternativ; Isplasteret. Men hva er forskjellen? Her forteller vi deg de viktigste forskjellene mellom ispose og Isplasteret.

Isposer blir ofte benyttet for å kjøle ned muskel, -ledd, -båndskader eller ved brudd, men benyttes også for lettere solskader, brannskader og myggestikk.

Behandling med ispose vil kunne hjelpe på å redusere hevelser, men kan også gi god smertelindring.

Kan bli for kaldt

Mange har funnet god hjelp i isposen når uhellet først har vært ute. Men man bør ta flere forholdsregler når det gjelder isposen.

Isposer blir så kalde at de kan skade huden din. Hvis du bruker ispose på dine skader er det viktig å tenke på at isposen ikke kommer i direkte kontakt med huden, dette kan gi alvorlige frostskader.

Derfor er det anbefalt at det legges noe i mellom isposen og kroppen. Det anbefales heller ikke å bruke ispose mer enn 15-20 minutter om gangen.

Mer skånsom nedkjøling med Isplasteret

Isplasteret er et smertelindrende plaster med kjølende effekt, og kan fungere som en god erstatninger eller som et supplement til isposen. Isplasterets unike sammensetning bidrar til en hurtig og langtidsvirkende effekt.

Ved hjelp av renset vann og mentol, kjøler Isplasteret skånsomt ned smerteområdet. Har du en skade du ønsker å behandle, vil Isplastret være praktisk ettersom det ikke krever sittestillende behandling.

Du kan behandle og lindre smerter med Isplastret, samtidig som du fortsetter din aktivitet, slapper av eller sover. Har du vondt i muskler kan du sette isplasteret rett på der det er vondt.

Best i test 

En undersøkelse fra White Label Pharma i Tyskland dokumenterer effekten til Isplasteret. Resultatene av testen viser at Isplasteret effektiv kjøler ned smerteområdet, med lang virketid.

Det har også blitt sammenlignet med isposebehandling. I rapporten kommer det fram at temperaturnivåer og kjøling effekten av Isplasteret og ispose var omtrent det samme fra og med 31,9 grader celsius nedkjøling til 24,9 grader celsius.

Isplasteret kommer ut som vinner i testen b.la. fordi det ikke medfører frostskader eller annet ubehag for testpersonene.

  • – Isplasteret har lenger nedkjølingseffekt
  • – Gir ingen hudreaksjoner
  • – Kan brukes under aktivitet

Ønsker du å teste et Isplasteret og hvordan det fungerer for deg? Her finner du én pakke med Isplasteret som inneholder fem plaster.