7 spørsmål og svar om Isplasteret

1. Er det is i Isplasteret?

Nei – Isplasteret inneholder ikke is, men mentol og renset vann. Når mentolen kommer i kontakt med hud reagerer huden og området blir kjølig. Det er nedkjølingen som lindrer smertene. 

2. Er det mulig å holde myggen unna med Isplasteret?

Tjaaa, myggen liker ikke mentol, så det er absolutt mulig å teste det ut. Det lindrer ihvertfall kløen litt når du har først fått et stikk. 

3. Kan jeg bade eller dusje med Isplasteret?

Du kan, og det er selvfølgelig ikke farlig – men det blir veldig klissete og effekten blir borte. Vi anbefaler at du holder deg unna bading og dusjing mens du har Isplasteret på. 

4. Kan jeg klippe i Isplasteret?

Ja det kan du – vi anbefaler at du ikke klipper det i mindre enn to biter. (Ellers blir effekten like liten som biten). Når du skal bli lindre hodepine anbefaler vi at du deler det i to. (Så slipper du å få det ned i øynene).

5. Kan jeg bruke Isplasteret på barnas voksesmerter?

Ja, det kan vi absolutt anbefale. Om barnet kan sove med det (ta evt. en strømpe/tights over Isplasteret) er det kanskje det beste. Husk at små barn kan klistre det over nese og munn og derfor bør du ha oppsyn med barnet når det er i bruk.

6. Tar Isplasteret alle typer smerter?

Nei, smerter er veldig individuellt og noen smerter er for sterke til at Isplasteret vi hjelpe. Men i mange tilfeller vil Isplasteret lindre de fleste typer smerter. 

7. Hvor lenge kanjeg la det sitte på?

Etter en stund vil du kansje føle at det har «sluttet å virke» men la det sitte på i minimum 6 timer så vil du kjenne virkningen igjen. Dumt å kaste et som fortsatt fungerer synes vi.

Du kan sove med det – og det er ikke farlig om det sitter på i mer enn 8 timer, men da er virkningen avtatt så mye at det faktisk – kan kastes. I restavfall,

Husk at du alltid må oppsøke lege dersom plagene dine ikke forsvinner.  

Les mer om isplasteret her