Har du husket å sjekke hjemmeapoteket ditt?

Det er lurt å sjekke at alt er plass i hjemmeapoteket…

Innholdet i hjemmeapoteket ditt går ofte litt i glemmeboken. Derfor er det lurt å ta en sjekk et par ganger i året. Et velutstyrt hjemmeapotek kan gi nødvendig førstehjelp ved uhell, ulykker og sykdom.

-Rensemidler og sårsalve er obligatorisk. Det fjerner urenheter og forhindrer infeksjon i sår. Det finnes både flytende og som serveitter. Sårsalve er ikke alltid nødvendig, men kan være lurt på rift og og sår på steder som er utsatt for omgivelsene. Salven får ikke såret til å gro fortere, men vil forebygge infeksjon.

-Plaster til både store og små sår er godt å ha og de finnes utallige varianter. Vanntette, pustende, plaster tilpasset sår på fingrene, osv.

-Smertelindrende og febernedsettende medikamenter skal kun brukes ved behov og det anbefales at man viser en restriktiv holdning til bruken. Produkter med Paracetamol er førstevalget.

Husk at Isplasteret kan i benyttes på hele kroppen ved de aller fleste smerter, så sant huden er ikke er skadet. Isplasteret er også behagelig å ha på bryst eller armer på skikkelige varme dager. Når du bruker Isplasteret så skåner du resten av kroppen for stoffer som vi helst vil unngå. Les om Øivin som har kuttet ned på smertestillende medikamenter.

-Termometer er også et must, også her finnes det mange varianter men det gode gammeldagse er kanskje det beste… Husk også engangshyslter for hygienens skyld.

-Isplasteret tar smertetopper og fungerer på hele kroppen. Isplasteret kan trygt brukes da det ikke inneholder farlige stoffer, ikke gir bivikninger og kan tygt brukes sammen med andre medisiner.

-Kløstillende krem er godt å ha når sommeren nærmer seg. Kan benyttes ved brennesle, insektsbitt, brennmanet og solbrenthet. Isplasteret kan også benyttes, så sant huden ikke er skadet.

-Saltvann er bra til skylling av både sår, øyne og nese og er nyttig i et hjemmeapotek.

-Medisinsk kull ved forgiftninger. Det brukes når det er fare for forgiftninger med stoffer som bindes til kull. (eksempel de fleste legemidler, sopp, plante og rottegift). Selv om du har medisinsk kull i hjemmeapoteket er det viktig å kontakte Giftinformasjonen

på 22 59 13 00 dersom du er usikker.

-Solkrem er et must! – Også i med hjemmeferie.

-Aloevera/ After sun er godt å smøre seg med etter at man har vært eksponert for mye sol.

-Plaster! Plutselig oppstår små sår og kutt, og gnagsårplaster er deilig å bruke om man har fått gnagsår.

-Kompress er greit å ha dersom det oppstår skader som blør.

-Antibac er kanskje ikke så lett å få tak i lenger, men dersom du har, er det lurt å ha med når du skal i butikken eller på apoteket. Hjemme fungerer grundig håndvask vel så bra!

-Myggmiddel for å unngå bitt.

-Flåttmiddel, spesielt på om du bor i områder hvor det er mye flått.

-Pinsett til å fjerne flått, flis og annet.

Listen kan fortsette, og det finnes alltid noe som er smart å ha, men vi mener at dette er det mest nødvendige og dekker de fleste behov. Det finnes også supre ferdigutsyrte hjemmskrin å få kjøpt.

Vi ønsker riktig god sommer!