Hvor har du vondt?

Vondt i albuen

Smerter i albuen oppstår ofte som følge av betennelse eller skade på sener eller slimposer rundt leddet. Vondt i albuen kan også ha sitt opphav i ett eller flere av de mindre leddene som til sammen utgjør albueleddet. Vondt i albuen kan dreie seg om belastningsskader, brudd, leddbåndskader, artrose (slitasjegikt), eller nerver som kommer i klem.

Hvordan albueskader behandles avhenger blant annet av om skaden er akutt eller kronisk, og hva som er årsaken til skaden.

Smertelindring

Isplasteret er et smertelindrende plaster som gir behagelig smertelindring ved kroniske og akutte albueskader. Isplasteret er beriket med mentol, og kjøler skånsomt ned området du setter på plasteret.

Har du vondt i albuen anbefaler vi nedkjøling når smertene er sterke, Isplasteret vil gi en effektiv behandling i opptil 6 timer.

Dersom plagene vedvarer, må du oppsøke lege.

Vondt i ledd

Smerter i ledd er svært vanlig, særlig hos eldre og den aktive. Leddsmerter kan være kroniske eller akutte. Livsstilsendringer kan bidra til å redusere smertene, men noen ganger trengs det behandling.

Behandlingstips:

 • Avlastning av leddet, ro og hvile.
 • Nedkjøling av leddet 20 minutter hver 3.-4. time de to første døgnene.
 • Forbind leddet med noe stramt, F.eks.elastisk bandasje.
 • Leddet bør heves over hjertenivå om mulig.

Isplasteret er et skånsomt produkt som gir god smertelindring spesielt ved akutte leddskader og fortuelser. Sliter du med vonde ledd, eller er utsatt for denne type smerter og skader, anbefaler vi å ha Isplasteret lett tilgjengelig.

Det kan benyttes til smertelindring og varer i opptil 6 timer. Isplasteret plasseres på smerteområdet og gjør det mulig å bevege seg lettere. På den måten kommer du deg raskere tilbake i aktivitet.

Dersom smertene vedvarer, må du oppsøke lege.

Vondt i nakken

I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom. Nakkesmerter kan være akutte eller kroniske. Akutte nakkesmerter går som regel over av seg selv etter noen dager, og de fleste av oss opplever flere perioder med akutte nakkesmerter.

Årsaken til vondt i nakken kan bla. være stress, muskelstrekk, overbelastning, nakkesleng eller feil eller ensidig arbeidsstilling.

Tips for nakkesmerter

 • Hold deg i bevegelse
 • Finn en passende treningsform eller aktivitet
 • Unngå stress
 • Sov
 • Massaje
 • Tøy og strekk

Smertelindring

Isplasteret gir en behagelig smertelindring ved nakkesmerter. Ved hjelp av renset vann og mentol gir det en effektiv nedkjøling som hjelper dine stive muskler og ledd til å slappe av. Isplasteret kan brukes over mange timer, både før, under og etter aktivitet.

Dersom plagene ikke forsvinner må du oppsøke lege.

Vondt i hoften

De vanligste formene for smerter i hoften utarter seg som halting, “klikking” og stivhet. Vondt i hofteleddet kjennes normalt i lysken og på forsiden og innsiden av låret. Dysfunksjon i hofteleddet kan også gi smerter i kneet og vondt i ryggen.

Vondt i hoften kan by på problemer i hverdagen i form av smerter når man går, og utfører daglige aktiviteter. Det finnes en rekke gode aktivitetsøvelser for plager og smerter i hoften.

 • Allsidige bevegelser
 • Unngå å sitte for lenge
 • Ikke stå stille over tid
 • Godt fottøy
 • Trening i samarbeid med fysioterapaut
 • Sykling og svømming er godt for vonde hofter

Smertelindring

Isplasteret er et skånsomt produkt som kan gi god lindring ved hoftesmerter. Isplasteret kjøler ned smerteområdet, og sørger for en god smertebehandling slik at du lettere kan holde deg i aktivitet.Nedkjøling anbefales når smertene er sterke og Isplasteret gir en god smertebehandling i opptil 6 timer. Dersom smertene vedvarer må du oppsøke lege.

Vondt i låret

Lårsmerter omhandler området som strekker seg fra bekkenet til kneet. Lårene gir strukturell støtte og aktiverer bevegelse, og er laget av bein, muskler, sener, leddbånd, nerver og blodkar.

Behandling

Vondt i låret kan komme av et svært bredt spekter av årsaker, inkludert normal vekst og aldring. Lårsmerter forårsaket av en mindre muskelbelastning kan kontrolleres med hjemmebehandlinger, for eksempel hvile, is, heving av beinet, og smertestillende midler.

Isplasteret gir god lindring ved vondt i låret

Isplasteret kjøler ned og lindrer derfor smerteområdet, og på denne måten gjør det enklere å bevege seg, slik at man kan komme raskere tilbake til hverdagen og aktivitet. Isplasteret virker i opptil 6 timer, og kan brukes over tid. Dersom smertene vedvarer må du oppsøke lege.

Vondt i ryggen

Ryggsmerter er en vanlig og ubehagelig smertelidelse, og de fleste vil oppleve ryggsmerter i løpet av livet. Som oftes er vondt i ryggen forbigående. Forsøk å beveg deg mest mulig innenfor din smertegrense. Enten om det er små turer innenfor huset, eller en lengre gåtur.

 • Unngå å sitte over lengre perioder
 • Løft riktig
 • Gå på jobb om det er mulig
 • Unngå stress
 • Nedkjøling av vonde områder

Isplasteret lindrer vond rygg

Isplasteret gir en behagelig smertelindring ved ryggsmerter. Ved hjelp av renset vann og mentol, gir Isplasteret deg en effektiv nedkjøling som hjelper dine stive muskler og ledd til å slappe av. Isplasteret kan brukes over mange timer, både før, under og etter aktivitet. Dersom smertene ikke forsvinner må du oppsøke lege.

Vondt i kneet

Knesmerter er en vanlig og plagsom tilstand. Ofte er årsaken slitasjeforandringer, giktsykdom, overbelastning og skader.

Hva kan du gjøre? Behandlingen av vondt i kneet og skader avhenger av hva slags kneskade du har. I noen tilfeller er ro og hvile den beste løsningen, men i andre tilfeller er riktig trening og aktivitet nødvendig.

Smertelindring

Trenger du smertelindring for vonde knær, så er Isplasteret et godt alternativ. Det kan brukes både før, under eller etter aktivitet.
Isplasteret kjøler ned smerteområdet og gir god smertelindring i opptil 6 timer. Isplasterets unike sammensetning av mentol og renset vann bidrar til en effektiv behandling, og gjør det mulig å bevege seg lettere slik at man kommer raskere tilbake i aktivitet. Dersom smertene vedvarer må du oppsøke lege.

Et tips når du skal sette Isplasteret på et kne er at du enten klipper 4 små snitt på midten av plasterets 4 sider. Du kan også sette et pustende og større plaster over Isplasteret slik at det sitter bedre når du beveger kneet. Se demonstrajon video

Vondt i muskler

Smerter i muskler kan skyldes fysisk overbelastning i form av forstrekking, støt, slag eller feilbelastning. Psykiske belastninger kan også gi muskelplager. Stress og andre plager kan føre til at man ubevisst spenner musklene over tid som kan føre til smerter i musklene.

Smertelindring

Isplasteret minsker smerten ved hjelp av kuldebehandling. Ved avkjøling av musklene dempes hevelse og ømhet og smerten avtar gradvis. Ved kuldeterapi minsker blodtilstrømningen, smerten og hevelsen som kan oppstå ved akutte skader.

Isplasteret gjør det mulig å bevege seg lettere slik at man kommer seg raskere tilbake til aktivitet. Isplasteret virker i opptil 6 timer og kan brukes daglig- både før aktivitet men også til å dempe smerter under aktivitet og daglige gjøremål. Dersom plagene ikke forsvinner må du oppsøke lege.